en-Farmarklubbsavtal

22/05/2022

Ett farmarklubbsavtal är ett avtal som upprättas när en fotbollsspelare vill utöka sin spelarlicens till en annan fotbollsklubb. Det innebär alltså att en fotbollsspelare får representera och delta i två olika klubbar.

Ett farmarklubbsavtal tecknas mellan de två föreningarna som en fotbollsspelare vill delta inom, och parterna kallas för huvudklubb och farmarklubb. Det är även ett krav på att en farmarklubb aldrig får delta på en lägra serienivå än huvudklubben. Vad gäller ett farmarklubbsavtal så kan det vara så att vissa distrikt behöver ge särskild tillstånd för sådana typer av avtal, beroende på om man spelar på dam- eller herrsidan.

I regel så gäller ett farmarklubbsavtal tills vidare fram tills att ett distriktsförbund godkänner att ett sådant ska upphöra. Om man inte meddelar om att man vill häva ett avtal så kommer det att automatiskt löpa vidare.

Några viktiga punkter som ska finnas med i ett farmaravtal kan t.ex. vara:

  • Information om avtalets parter
  • Om det gäller herrfotboll eller damfotboll
  • Avtalstid
  • Hur avtalet ska hävas/upphöra

Ett farmarklubbsavtal går att beställa hos respektive distriktsförbund. Parterna ska signera avtalet och därefter skicka de till sitt distriktsförbund som därefter registrerar det. Det är även dem som hanterar all den information som ett farmaravtal innebär.

Har du ytterligare frågor kring farmarklubbsavtal eller behöver rådgivning är du varm välkommen att kontakta oss här