Hästjuridik

FÅ HJÄLP AV VÅRA KOMPETENTA OCH ERFARNA HÄSTJURISTER

Söker du en advokat specialiserad inom hästjuridik? Advokatfirman Treschow & Partner har ett verksamhetsområde med fokus på hästjuridik. 

Vi är en av Sveriges mest anlitade inom hästjuridik och hästbranschen med en bred erfarenhet vad gäller avtalsskrivning och tvistemål.

Hästjuridik, köp- och försäljning av häst, inackordering, beridare, hästförmedlare, inridning och andra hästtjänster bör alltid ha unika avtal. Kontakta oss gärna (kostnadsfritt första kontakt) för rådfrågning om du är osäker på vad som gäller och när och hur du bör gå tillväga.

Oavsett om du är privatperson, hästföretagare eller arbetar inom branschen kan vi bistå dig med de unika frågor som uppstår inom hästjuridik. Vi anordnar även kurser inom de rättsområden som berör ägande, försäljning och för professionella aktörer inom hästbranschen. Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor som rör hästjuridik.

Vi kan bland annat hjälpa dig med följande inom hästjuridik:

  • Ge stöd och råd i frågor som rör försäljning och samarbeten
  • I ett tidigt skede göra en bedömning och svara på frågor innan en tvist uppstått
  • Upprätta och granska avtal hänförliga till hästverksamhet och hästköp
  • Biträda vid tvister
  • Förhandla och ingå förlikningar

Inom hästbranschen förekommer ofta många och komplicerade frågor kring hästverksamhet och hästköp. Vi har stor erfarenhet av hästjuridik och angränsade frågor i både professionell verksamhet som för dig som privatperson.

Vill du veta mer? Kontakta någon av våra advokater på Treschow & Partner:


Kontakta oss för ett kostnadsfritt rådgivningssamtal Vi hjälper dig om du behöver avtalshjälp såväl som hamnat i tvist

Vi har mångårig kunskap inom området hästjuridik och kan därför förstå och hjälpa till med de specifika frågor som uppkommer kring en affär oavsett om du är köpare eller säljare.

Om du t.ex. ska köpa eller sälja häst är det en affär där ofta såväl affärsmässiga som känslomässiga aspekter sätts i spel. Även om ett köp oftast genomförs i god anda och stort samförstånd har vi sett allt för många exempel på när det går fel. Att under hela köpprocessen, vid tidpunkten för köp, före, under och efter köpet ha tänkt igenom och formulerat samtliga hästjuridiska avtal är inte alltid lätt.

Boktips

Advokat Frida Treschow är författare till den bästsäljande boken Hästjuridik i vardagen som är tänkt att hjälpa hästägare oavsett kunskapsnivå. Därtill är hon tidningen Hästfocus hästadvokat och skriver återkommande artiklar vad man ska tänka på när man hanterar hästar och hur man undviker hästtvister.

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor som rör hästjuridik.