Fotbollsjuridik

FÅ HJÄLP AV VÅRA KOMPETENTA OCH ERFARNA JURISTER

 Treschow & Partner erbjuder rådgivning och representation inom fotbollsjuridik 

Våra engagerade jurister tillhandahåller juridisk rådgivning för fotbollsspelare, föreningar och andra aktörer.

Med unik expertis inom fotbollsjuridik och ett genuint sportsligt intresse erbjuder vi ett brett utbud av tjänster. På Treschow & Partner kan du vara säker på att dina intressen tillgodoses.

Eftersom fotbollsbranschen bygger på avtal kan juridisk rådgivning vara avgörande. Våra jurister är experter på att upprätta och tolka avtal. Oavsett om det handlar om ett spelarkontrakt eller sponsoravtal, bistår vi med kompetent juridisk rådgivning med exceptionella kunskaper om fotbollens regelverk.

Undermåliga avtal är tyvärr vanliga i fotbollsbranschen och kan ge negativa följder. I värsta fall kanske det påverka dina prestationer och leda till konsekvenser för din karriär som fotbollsspelare. Föreningar riskerar också negativa konsekvenser på grund av dåliga avtal som kan skada ekonomin och påverka chansen till sportslig framgång. 

Eftersom vi specialiserar oss på fotbollsjuridik och har en bakgrund som aktiva, är vi experter på fotbollens olika regelverk och sedvänjor samtidigt som vi värnar dina allmänna rättigheter. På Treschow & Partner ger vi dig som aktiv inom fotbollen möjlighet till juridisk rådgivning och representation samtidigt som vi tar stor hänsyn till sportsliga faktorer.

Vad är fotbollsjuridik?

Även om fotboll är en idrott skiljer sig fotbollsjuridik från andra typer av idrottsjuridik. Fotboll är en mycket komplex sport som inte alltid kan bedömas utifrån statistik. Fotbollens egna regelverk och sedvänjor är ett specialområde. Därför räcker det inte med att lära sig vilka regler som gäller. Istället är fotbollsintresse avgörande för att framgångsrikt tolka och tillämpa gällande rätt i ett fotbollssammanhang. 

Fotbollsjuridik innebär att många typer av frågor och rättsområden aktualiseras. Utöver fotbollens egna regelverk kan det handla om avtalsrätt, immaterialrätt, arbetsrätt, tvistelösning, skatterätt m.fl. Fotbollsjuridik handlar om att se olika juridiska problem i en fotbolls-kontext. 

   


Det finns många situationer där aktiva inom fotbollen oavsett nivå eller roll kan dra stor nytta av kompetent juridisk rådgivning

Vi vet att fotbollen har många olika aktörer och att olika typer av frågor och problem uppstår. Juridisk rådgivning erbjuds därför särskilt till dig som är:

  • Fotbollsspelare 
  • Tränare och ledare
  • Föreningar
  • Agenter
  • Föräldrar 
  • Domare m.fl. 


ljkljk

Vill du veta mer? Kontakta någon av våra jurister på Treschow & Partner

Jurist Sara Hrnic
Jurist Sara Hrnic
Advokat Frida Treschow
Advokat Frida Treschow

Kontakta oss svar inom 2h. Alltid kostnadsfri första rådgivning.

E: info@treschowpartner.se
T: +46 (0) 704-18 55 93